Очаквайте второто издание на Музикален Хакатон

БАРОК и Граждански Институт номинираха ЕдуТехФлаг и проекта Музикален Хакатон с годишната награда ПроКултура 2017 в Категория "Дигитални Иновации" http://www.barok.bg/news/631/

Впечатляващи технологични проекти бяха разработени на Първия Музикален Хакатон в България. 

На 28-29ти януари 2017 г. в София се проведе за първи път в България - Музикален Хакатон.

Технологично състезание за разработване на проекти свързани с музиката и технологиите. Състезанието породи изключителен интерес и в рамките си бе посетено от над 100 участници и любопитни посетители. Близо 80 бяха регистрираните участници, 12 са разработените проекти, които успяха да впечатлят всички. Повече от вълнуващо е, че в Хакатона се включиха и участници от САЩ, Гърция, Португалия, Индия, Испания и Бразилия. Първото по рода си събитие в областта на музиката, технологиите и иновациите бе подкрепено от 11 организации спонсори и 22 организации партньори.

 

Най-висок бе интересът на състезателите към категориите „Music Technologies, Apps & Innovations“ и „Music & Physics“ и „Music Visualizations & Harmony“.

Разработените проекти в Музикалният Хакатон бяха класирани от журито в пет категории,

като наградените отбори бяха 7 с награди осигурени от спонсорите на състезанието, като предизвикаха страхотен интерес. Сред идеите бяха музикални ябълки, мелодичен бамбук и тетрадка барабан, интересни състезателни технологично базирани игри и мобилни приложеия свързани с колекция от песни, които потребителите да отгатват.

Интерес предизвика и проекта CLOUD SAMPLER, който е технология за певци, които могат да я използват при подготовката си преди изпълнение на сцена. Бяха разработени технологични проекти за създаване на музика в колаборация, чрез музикални инструменти, които всеки участник да добавя музикален инструмент. Най-голямата награда получи проекта „Samsara“, който бе класиран в категорията „Music Vision“, наградата е участие на Месечния Музикален Хакатон в Ню Йорк през 2017 г. 

Победителите от 1-вия хакатон участваха в Ню Йорк Spotify на 5-ти август, ето страхотното интро и тяхното представяне: https://www.facebook.com/MusEDLab/videos/1075816862554676/

Музикалният Хакатон се организатора от EduTechFlag в партньорство на Monthly Music Hackathon NYC.

Водещи български IT компании и фирми подкрепиха проекта. Сред спонсорите бяха SoftUni, MakSoft, PDS Petrotechnical, Евроком, Stagemasters, SoundNinja, Muzikalen.bg, Ubisoft, JTI Studio и Drooble.  

В момента е в ход подготовка за 2-рия Музикален Хакатон България, който ще се проведе с домакинството на Националната Музикална Академия на 11-12 Ноември 2017. 

Очаква се Максофт да подкрепи и второто издание на Музикалният хакатон в България. 

Очаквайте второто издание на Музикален Хакатон